Мрежа

Маршал от авиацията прогнозира, че войната в Украйна може да приключи преди Коледа заради…

Украински военен експерт пък смята, че това ще се случи през пролетта на следващата година

0 964

Пенсионираният маршал от Кралските военновъздушни сили на Великобритания Едуард Стрингър прогнозира, че шансът войната в Украйна да приключи преди Коледа е между 30 и 40%.

Като причина за това той посочи, че по всяка вероятност руската армия ще рухне дотогава. На този етап няма предпоставки окупаторите за вземат инициативата и да продължат настъпателните си действия, заяви той пред „Sky News“.

Според него руснаците няма да успеят да възстановят армията си, за да вземат отново инициативата към преминаване в офанзива в свои ръце. Той изрази надежда, че украинският държавен глава ще е в позиция да започне преговори при благоприятни условия и евентуално да сложи край на руската инвазия в родината му.

Пенсионираният маршал от авиацията подчерта, че в крайна сметка всички войни завършват с преговори. Преди това е нужно обаче да бъде сформирана силна позиция, за да стане ясно как трябва да се оставят отворени дипломатическите канали.
Освен това трябва да бъде решено до каква степен руският президент Владимир Путин да бъде смятан за част от глобалното семейство от нации.

В заключение Стрингър посочи, че винаги е смятал, че краят на войната ще е следващата година.
Припомняме, че според прогнозата на Олег Жданов – украински военен експерт, войната ще продължи до пролетта на следващата година.
Източник: blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 48 − 45 =