Мрежа

Макрон призова стачкуващите французи към примирие

0 215

Френският президент Еманюел Макрон призова протестиращите против пенсионната реформа във Франция към „примирие“, предаде Франс прес.

Протестното движения са защитени от конституцията, подчерта Макрон, но добави, че „има моменти в живота на една нация, когато е добре да умеем и да сключваме примирие, за да покажем уважение към семействата и живота на семействата“.

Френският президент направи това изявление в столицата на Кот Д’Ивоар Абиджан, на съвместна пресконференция с президента Аласан Уатара.

Макрон отново призова правителствата на страните от Сахел към повече яснота по въпроса за френското военно присъствие и борбата срещу джихадизма. Подобни изявления доведоха до напрежение между Франция и нейни партньори, напомня АФП.

„Необходими са политически условия“, които да съпътстват военните усилия на Франция, подчерта Макрон. „Нашата военна ефикасност зависи и от политическата работа, която се извършва от всяка страна и от политиките за развитие, каквито също провеждаме тук“, добави френският президент, цитиран от БТА.

„Трябва да останем решителни и единни, за да се борим с тази заплаха“, заяви Макрон, цитиран от Асошиейтед прес. „Ще продължим борбата“, обеща френският президент, чиято обиколка в Африка минава под знака на нарастващата заплаха от джихадистките групи.

Източник: https:www.24chasa.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 99 − 95 =