Мрежа

Лъснаха нови проблеми след тежката автобусна катастрофа край Велико Търново

Дали този път някой ще си понесе последствията

0 1 071

Автобусната катастрофа край Търново изкара на показ истини, които ще създадат проблеми на още някой.

При извършения първоначален оглед от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ на мястото, на което се случи тежката катастрофа, са били открити недостатъци в инфраструктурата.

Инспекцията бе извършена броени часове след тежкия инцидент, който отне живота на четирима души. Както стана ясно по-рано – единият от ранените, който бе транспортиран в болница с тежка черепно-мозъчна травма, също е издъхнал.

Припомняме, че деветимата пострадали при тежкия пътен инцидент, който се случи към 2 ч. след полунощ на път I-5 в участъка между Русе и Велико Търново, бяха транспортирани в търновската болница.

Инцидентът се е случил на ляв завой, където видимостта е ограничена. Изведнъж автобусът напуска пътното платно по посока на движението и се удря в спрял на отбивка автомобил. Малко след това автобусът се удря и в дърво.

Още при началния оглед експертите от „Безопасност на движението по пътищата“ установиха, че има недостатъци в пътната инфраструктура, както и необезопасени обекти в крайпътното пространство.

Предстои в хода на следствието да бъдат установени причините за възникването на тежкия инцидент, отнел живота на четирима души. Предстои да бъде установена и скоростта, с която се е движил автобуса.
Източник: vesti.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 33 − = 24