Мрежа

Лъснаха кражбите на мебели „Виденов“, босовете се измъкват по терлици от правосъдието

0 1 499

Ексклузивни доказателства! Стотици жалби за нарушена интелектуална собственост заливат ежедневно страницата на некоректния търговец

Наглата кражба на авторски права от български и световни фотографи , извършена от мебели „Виденов“ е на път да остане безнаказана, алармират потребители в социалните мрежи. След като медията ни първа съобщи за безочливото присвояване на чужд фотографски труд чрез онлайн игра с кадри от български природни забележителности, от фирмата с половин уста съобщават, че били избрали нови победители, а крадените кадри били „дисквалифицирани“.

Закъснялата реакция идва на фона на предстоящи проверки от КЗК и КЗП, тъй като уж невинната игра нарушава ключови закони в правния мир и е в разрез с европейските норми за лоялна търговия.

Нещо повече – мебели „Виденов“ близо месец крият от публиката потребителските жалби срещу фалшивия конкурс. Днес ние предоставяме ексклузивни кадри от оплакванията на клиенти и наблюдатели. Според тях снимката, спечелила първа награда е дело на прочут канадски фотограф, а втората е дело на Валентин Вълков, който заснема с дрон природния парк на Айтос.

Припомняме, че мебели „Виденов“ организираха конкурс за най-оригинално авторско изображение на природна забележителност в България като част от кампания, промотираща интериор родно производство. Според съобщението на фирмата във фейсбук, победителите са били определени от специално ангажирани „артисти-колаборатори“. Къде са гледали въпросните арт-партньори и защо са допуснали мебели „Виденов“ да се гаврят с чужд труд, оставяме на компетентните органи.
Източник: crimesbg.com

 

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha − 4 = 6