Мрежа

Курортът Златни пясъци затваря! Какво се случва?

0 429

Положението е повече от плачевно

В курорта Златни пясъци вече започнаха да затварят хотелите. Това се случва поради липсата на  туристи.

 

Някои ще затворят тази седмица, а други вече го направиха още на 15 август, заяви Георги Щерев, председател на Съюза на хотелиерите на Златни пясъци, цитиран от TravelNews.

 

Според него причината в по-ранното приключване на сезона е в анулирането на чартърните програми на германските туроператори до Варна. Последните чартъри с германски туристи на концерна DER Touristik, в който влиза големият туроператор ITS, бяха на 18 август.

 

В момента в курорта има предимно българи, румънци, а от тази седмица и малко израелци. Според Щерев много малко хотели ще останат да работят и през септември. Доста хотели и заведения в курорта въобще не отвориха този сезон.

 

Германия постави в средата на август областите Варна и Добрич в червения списък за пътуванията на нейните граждани. Мярката засегна курортите Златни пясъци, Свети Константин и Елена, и Албена. Област Варна вече е извадена от списъка и полетите вече са прекратени.

Чартърната програма, с която се водят гости в трите комплекса се прекрати преждевременно с един месец.

 

„Засега ситуацията в Слънчев бряг е по-добра въпреки, че 70% от хотелите въобще не отвориха тази година. Работещите обекти в Слънчев бряг ще продължат да приемат гости до 10 септември“, каза Елена Иванова, зам.-председател на Съюза на собствениците в курорта. Български туристи се очаква да има до празниците около 6 септември.

Освен българи, в момента най-много туристи има от Румъния, Германия, Полша и Украйна.

Източник: https:blitz.bg

Leave A Reply

Your email address will not be published.

WC Captcha 78 + = 85