Мрежа

Кремъл: Путин обсъди цените на петрола със саудитските лидери

108

Руският президент Владимир Путин обсъди цените на петрола със саудитския крал Салман и престолонаследника принц Мохамед бин Салман, предаде Ройтерс, цитирайки говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.

„Състоя се важна размяна на мнения по регионални проблеми, по ситуацията на енергийните пазар, или по цените на петрола, да го кажем просто“, заяви той пред медии в Рияд по време на първото посещение на Путин в Саудитска Арабия от повече от едно десетилетие, предава БТА.

На преговорите руският президент и саудитският престолонаследник са обсъдили отношенията между двете страни, съобщи Саудитската агенция по печата. Двамата лидери са разговаряли още за развитието на ситуацията в Сирия и Йемен, както и за важността на борбата с екстремизма и тероризма и работата за премахване на първопричините за тях.

Путин е подарил на Бин Салман предмет на изкуството, изработен от бивни на мамут, предаде ТАСС, цитирайки Песков. Говорителят на Кремъл не уточни какво точно представлява „високохудожественото изделие“, а само, че е много красив предмет.

Групата, произвеждаща изделия от мамутски бивни, е започнала да се занимава с тази дейност след забраната на търговия с предмети от слонова кост по цял свят, каза Песков. Той обясни, че проектът се нарича „NotIvory“ (НеСлоноваКост) и компанията предава част от печалбите си в различни фондове за опазване на различни изчезващи видове.

В Якутия има достатъчно мамутски бивни, отбеляза говорителят на Кремъл.

Източник: https:www.24chasa.bg

Comments are closed.