Живко Табаков: 3 г. работа в Бургас след завършване на Медицинския факултет

https://mreja.bg/komentar/zhivko-tabakov-3-g-rabota-v-burgas-sled-zavarshvane-na-medicinskiya-fakultet/78635 Mreja.bg
Живко Табаков: 3 г. работа в Бургас след завършване на Медицинския факултет


Завършващите новооткрития Медицински факултет в Бургас да остават на работа в града поне 3 години след получаване на диплома, предлага общинският съветник от ДБГ Живко Табаков. Това условие трябвало да важи за приетите с държавна поръчка във ВУЗ-а.

"Целта е да не изтичат кадри от Бургас, тъй като има голям недостиг, особено на медицински сестри. Сега в лечебните заведения в града на един лекар се пада една сестра, а нормалното съотношението трябва да е 1:3", заяви Табаков.

Предложението на Табаков бе подкрепено и от уролога д-р Димитър Шишков, който е с редица специализации в Швейцария и член на Европейската урологична асоциация, както и от д-р Светослав Тодоров, магистър по обществено здраве и здравен мениджмънт, специализант по неврохирургия в УМБАЛ-Бургас.

"Неоспорим факт е, че Община Бургас сега води политика към инвестиции в здравеопазването. Но не можем само да финансираме болниците, трябва и ясна визия за тяхното развитие. Нужен е щателен анализ на цялата материална база на здравните заведения в града, защото действително се дадоха много пари за Комплексния онкологичен център, но техническите бази на Психодиспансера и Белодробната болница също имат нужда от голяма инвестиция също", каза Табаков.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.