Започва засипването с пръст на старото сметище на Свищов

https://mreja.bg/komentar/zapochva-zasipvaneto-s-prast-na-staroto-smetishte-na-svishtov/80072 Mreja.bg
Започва засипването с пръст на старото сметище на Свищов


Областният управител Велико Търново проф. д-р Любомира Попова проведе среща с кмета на Свищов Генчо Генчев и директора на РДПБЗН комисар Красимир Кръстев във връзка с пожара на старото сметище на крайдунавския град.

Възникналият пожар на сметището причини сериозно задимяване над града и кметът обяви бедствено положение. За овладяване на ситуацията, на мястото са изпратени екипи от районните противопожарни служби в Полски Тръмбеш, Белене, Горна Оряховица и Плевен. Екипи на РИОСВ и пожарната денонощтно дежурят на мястото и следят за ситуацията.

Днес бе взето решение от сряда да започне запръстяване на сметището. През това време огнеборците ще продължат да обливат с вода горящите места. Засипването с пръст на старото сметище е част от проекта на общината за неговата рекултивация.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.