Задържаха двама за сводничество и пране на пари в Разград

https://mreja.bg/komentar/zadarzhaha-dvama-za-svodnichestvo-i-prane-na-pari-v-razgrad/79961 Mreja.bg
Задържаха двама за сводничество и пране на пари в Разград


Двама мъже са задържани за сводничество и пране на пари при специализирана полицейска операция на служители от Областната дирекция на МВР в Разград. Акцията е била под ръководството на Окръжна и Районна прокуратура - Разград, съобщават от пресцентъра на полицията в лудогорския град.

Предприетите на 14 август действия са във връзка с досъдебно производство за склоняване към проституция и следствено дело за пране на пари. На територията на Разград, Хасково и Силистра са извършени претърсвания на шест адреса. Намерени и са иззети над 600 грама златни накити, парични средства в евро и лева, придобити по незаконен път и други веществени доказателства, имащи отношения към извършваната престъпна дейност. Задържани са двама мъже - на 43 и на 21 години от село Бабук, обл. Силистра. С прокурорско разпореждане мярката им за задържане е удължена на 72 часа. Предстои да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка "задържане под стража".

В хода на разследването са събрани данни, че лицата са извършвали престъпната си дейност на територията на страната и в три държави - членки на ЕС, допълват от Областната дирекция на МВР в Разград.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.