Йотова към БГ дипломати: Бъдете твърд защитник на интересите ни на международната сцена

https://mreja.bg/komentar/yotova-kam-bg-diplomati-badete-tvard-zashtitnik-na-interesite-ni-na-mezhdunarodnata-scena/78989 Mreja.bg
Йотова към БГ дипломати: Бъдете твърд защитник на интересите ни на международната сцена


„С активни хора като Вас България не е страничен наблюдател, а участник в световните политики. Благодарение на Вас днес България е уважаван член на Европейския съюз и НАТО, на редица международни организации. Вие направихте видими Балканите за нашите европейски партньори, огромна е ролята Ви за успешното председателство на Съвета на ЕС“.

С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова поздрави българските дипломати по случай техния професионален празник и 140 години от създаването на Българската дипломатическа служба. Илияна Йотова бе официален гост на прием, организиран от Министерство на външните работи, информират от прессекретариата на президента.

Вицепрезидентът изтъкна трудната мисия на дипломатите в сложния съвременен свят, изправен пред редица изпитания. „Външната политика е изкуство, което става все по-трудно. На вас разчитаме не само да представяте България, но да бъдете и твърд защитник на националните интереси на международната сцена“, посочи Илияна Йотова.

Вицепрезидентът Йотова благодари на дипломатите за работата им с българските граждани в чужбина и посочи, че в лицето на президентската институция имат верни съюзници в решаването на техните проблеми.

„Вие и нашите сънародници сте посланиците на България по света. А всяка задгранична мисия е визитна картичка на страната ни и трябва да изглежда достойно и красиво“, подчерта Илияна Йотова.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.