Вдъхновени от миньоните

https://mreja.bg/komentar/vdahnoveni-ot-minyonite/78818 Mreja.bg
Вдъхновени от миньоните


Дизайнерската практика Studio Precht и стартъп компанията за малки къщи Baumbau показаха проект си за интересни модулни къщи, чието производство трябва да започне догодина. Наречена са Bert, а дизайнът им е вдъхновен от анимационния филм за миньоните и затова формата на прозорците напомня силно на перископ.

Предвижда се къщите да са в няколко варианта според площта, като конструкцията е направена основно от дърво. Липсват елементи като бетон и стомана, защото целта е обитателите да се чувстват много уютно. Според създателите си къщите ще се вписват най-добре в гората, а панорамните прозорци ще дават възможност за добро наблюдение на пейзажа.

За да се намали до максимум въздействието върху природата частите на всяка Bert ще бъде произвеждана във фабриката, а сглобяването на модулите ще става намясто. Къщичките ще се осигуряват енергийно с помощта на слънчева енергия, ще имат и вградена система за пречистване на вода.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.