В СОФИЯ: Спират маршрутка № 35

https://mreja.bg/komentar/v-sofiya-spirat-marshrutka-35/85373 Mreja.bg
В СОФИЯ: Спират маршрутка № 35


Във връзка с прекратяване обслужването на Допълнителна маршрутна линия 35 (с.Кривина до жк „Люлин-1“)  от частната фирма превозвач Столична община с цел защита на публичния интерес е предприела спрешни мерки за недопускане нарушаване на транспортната услуга в район "Искър". Това съобщиха от пресцентъра на Столична община.

За целта от 3 февруари се увеличава броят на обслужващите коли по автобусна линия № 14 (Автостанция Изток – гара Искър). Маршрутът на автобусната линия максимално припокрива този на ДМЛ 35 в най-засегнатия участък:  с.Кривина, с.Казичене, кв. Бусманци, жк „Дружба-1“.

Интервалът на движение на колите по линията се намалява от 33 мин. на 25 мин., като същата се подпомага и от автобусни линии № 8 (с.Кривина–с.Герман) и № 10 (с.Бусманци–кв.“Димитър Миленков“). Линия 14 осигурява връзки със силни линии от наземния транспорт, както и метро:

- Автобуси с номера 84, 88, 184, и 604;

- Трамваи 20 и 23

- Метростанции от 1-ви метро лъч „Искърско шосе“ и „ Софийска Света гора“.

На територията на Столична община през годините са били въведени в експлоатация 19 допълнителни маршрутни линии. Поетапното развитие на метролъчовете и постоянното увеличаване през годините на транспортна задача и обхвата на общественият транспорт прави тези линии икономически нерентабилни за частните превозвачи, поради което този вид превоз е със затихващи функции.

Към настоящият момент броят на действащите допълнителни маршрутни линии на територията на Столицата е само три.

Източник: https:pik.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.