Свършиха местата в къмпингите в Гърция

https://mreja.bg/komentar/svarshiha-mestata-v-kampingite-v-garciya/80070 Mreja.bg
Свършиха местата в къмпингите в Гърция


Резервация поне година по-рано

В Гърция не достигат местата в къмпингите. Инвеститорите настояват за облекчаване на данъците, съобщи БНР. Правителството в Атина обещава, че следващата година ще увеличи местата, за да удовлетвори всички любители на почивка на къмпинг.

Желаещите да почиват в Гърция на къмпинг са много повече от местата, съобщават хотелиерите в страната. Туристите правят резервация поне година по-рано.

Решението може да се постигне само с бърза намеса на правителството и министерството на туризма.

Желаещи да инвестират са както гърци, така и чужденци, но високите данъци ги отказват.

Според статистиката има прекрасни места за къмпинг, но земята е собственост на общините и трудно се стига до сделка. Хотелиерите предлагат облекчени данъци и разпределение на разходите и приходите между собствениците и общините. Настоява се министерството на туризма да внесе промени в законодателството.

В цяла Гърция работят 350 къмпинга, а в Швеция например те са 1200.

Обмисля се и вариант за къмпинги, които да работят през цялата година. Засега само в Атина в близост до археологически паметници има четири целогодишни къмпинга и са заети постоянно, отчетоха от туристическия бранш.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.