Стоичков: Аз болея за българския футбол

https://mreja.bg/komentar/stoichkov-az-boleya-za-balgarskiya-futbol/79047 Mreja.bg
Стоичков: Аз болея за българския футбол


"Минах по този път като треньор, след мен минаха много, но все там оставаме. Нещо не ни достига да бъдем на голям форум. Все ме питат хората кога ще се повтори това американско лято, но времето си минава и ние нищо не правим за това развитие. На мен това ми е болна тема. Мисля, че няма да се повтори много скоро. Забравихме нашите деца къде трябва да ги чуим, къде трябва да ги тренираме. Забравихме, че резултатите не са от днес за утре, а идват с много труд". Това заяви Христо Стоичков пред Би Ти Ви.

"Първият ми кумир беше моята фамилия - имало е футболисти, хандбалисти, лекоатлети. След това имах във футбола. Без да имаш твой идол и да следваш неговите успехи, няма как да успееш. В България съм имал няколко - Наско Узунов, Петьо Зехтински, Цецо Цветанов, Борето Тютюков и др. След това мечтата ми беше да играя в "А" група. И аз си следвах моите цели, но те винаги са били свързани с моите треньори, доктори, фенове. За мен "аз" не съществува. Без фамилия, приятели, колеги в живота няма как да успееш. В моя живот съм успял, защото винаги съм следвал моите цели", допълни той.

"Не се предадох, което беше мн важно за мен и това ми помогна в спортната кариера. Благодарен съм на татко и дядо много. Аз не съм първият, няма да бъда и последният, защото нашата малка българи има редица шампиони", сподели Стоичков за трудностите по пътя си, когато го гонят от футбола в Пловдив.

"За нас беше много лесно да вникнем в думите на хората, които играха в Германия. Имахме професори в отбора и един академик - Петър Хубчев, Краси Балъков, Цецо Цветанов, Йордан Лечков, Дани Боримиров. Те имаха голям дял за успеха срещу Германия. Постоянно ни говореха, че ние сме по-добри и ще ги победим. Когато слушаш хора, които играят в Германия, те ти дават увереност. Едно щастливо американско лято. Това е един плод, който си го обрахме ние. Тръгнали сме от далечната 83-та - 84-та година, когато сме играли в младежките отбори", разказа той.

"Не съм обещал на никого да правя стадион. Преди време докарах хора, те ги изгониха. В София не можеха да си намерят терен къде да се направи. После отидохме на "Септември" на стадиона, където пък на хората щяло да им бъде шумно. Аз болея за българския футбол. Ние нямам специалисти, нямаме стратегия за работата, искат от днес за утре", коментира Стоичков по повод стадиона за ЦСКА.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.