София Филм Фест гостува отново в Самоков

https://mreja.bg/komentar/sofiya-film-fest-gostuva-otnovo-v-samokov/79740 Mreja.bg
София Филм Фест гостува отново в Самоков


ДВЕ летни вечери, посветени на киното през АВГУСТ

САМОКОВ отново е сред дестинациите #КИНО, обединени от идеята „София Филм Фест на път“, реализирана вече повече от 10 години. В средата на месец август киноманите в Самоков ще гледат три специално подбрани филма. Прожекциите ще се проведат на сцената в Туристическата градина. „София Филм Фест на път - Самоков“ се реализира съвместно с Община САМОКОВ и с подкрепата на веригата киносалони Europa Cinemas. Входът е вободен!

Програмата стартира на 19 август (понеделник) в 20:30 часа с едно от най-забавните и харесвани български заглавия - „МИГРАЦИЯТА НА ПАЛАМУДА” на режисьора Людмил Тодоров. „Миграцията на паламуда” прави хумористичен, но точен портрет на съвременна България. Оператор на филма е майсторът Рали Ралчев, а ролите са поверени на Христо Мутафчиев, Стефан Вълдобрев, Владимир Зомбори, Никола Стоянов, Велко Кънев, Ицхак Финци, Гергана Стоянова.

Същата вечер в 22:00 часа, продължаваме с филм, който по уникален начин съчетава мъдрост, хумор и режисьорско майсторство – „АНГЕЛСКИЯТ ДЯЛ“ на британската легенда Кен Лоуч, получил Наградата на журито в Кан преди няколко години.

Последната прожекция в САМОКОВ за 2019 година е на 20 август (вторник) с начален час 21:00 – предложението към киноманите е за среща с историята на режисьора Станислав Тодоров-Роги, по сценарий на Теодора Маркова, Георги Иванов, Невена Кертова и Тео Чепилов, българския филм „ДЪВКА ЗА БАЛОНЧЕТА“ с участието на Теодора Духовникова и Иван Юруков. „Това е история за поколението, което в момента е на възраст между 35 и 40 години, история за детство в комунистическа държава, за мечти, илюзии и днешната реалност. Филмът също е и романтичен поглед към едно време, в което беше възможно да изживееш лудо и шантаво, но същевременно щастливо и искрено детство“ – споделя режисьорът Станислав Тодоров-Роги.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.