След срещата за футбола при Борисов: Не съм казал, но пак повтарям

https://mreja.bg/komentar/sled-sreshtata-za-futbola-pri-borisov-ne-sam-kazal-no-pak-povtaryam/78758 Mreja.bg
След срещата за футбола при Борисов: Не съм казал, но пак повтарям


В понеделник в кабинета си в сградата на Министерския съвет премиерът Бойко Борисов събра четиримата най-влиятелни хора в българския футбол - президентът на БФС Боби Михайлов и собствениците на трите клуба, които по традиция се борят през последните години за титлата в първенството - ЦСКА, “Левски” и “Лудогорец”.

В тази връзка си спомних един израз от казармата, който дължа на старшината на ротата, който носеше култовото име Тодор Колев и тривиалния прякор Тото Палтото: “Не съм казал, но пак повтарям.”

По същия начин след срещата единственият, който каза нещо на журналистите - Гриша Ганчев, обяви: “Разбрахме се оттук нататък да не уговаряме мачове и да не хващаме съдии.” И по подразбиране - не че досега сме го правили.

Разбира се, въпросната среща нищо не реши, нито промени. Тя просто имаше за цел да докаже, че футболът отново е в радара на министър-председателя Бойко Борисов, защото през последните години това някак си не се усещаше.

Не е съвсем ясно дали това се случи, защото той е усетил някаква заплаха от декларациите на ЦСКА за конфликт на интереси на Кирил Домусчиев, който едновременно е собственик на шампиона през последните осем години “Лудогорец”, на фирмата, която притежава телевизионните и рекламните права за футболното първенство, отскоро - и на телевизията, която го излъчва, а за капак е и член на Изпълкома на БФС, или по някаква друга причина.

Но пък стана ясно, че през следващите две години българският футбол ще е цветя и рози...

Доказателство за това е подписването на новия договор за телевизионните права, който първоначално ЦСКА заплаши да не парафира, а после все пак склони.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.