Славчо Атанасов: Ужасно трудно ще е да се управлява след Тотев

https://mreja.bg/komentar/slavcho-atanasov-uzhasno-trudno-shte-e-da-se-upravlyava-sled-totev/79127 Mreja.bg
Славчо Атанасов: Ужасно трудно ще е да се управлява след Тотев


Изненадан съм от подкрепата на ВМРО, но тя е напълно логична. Моята програма за управление на града е идентична с тяхната. Това заяви пред "24 часа" Славчо Атанасов, след като войводите обявиха, че застават зад него като кандидат за кмет на Пловдив. В момента той е депутат от НФСБ и председател на парламентарната комисия по въпросите на децата, младежта и спорта. По думите му само обединени патриотите могат да спечелят под тепетата.

"Оставям на Валери Симеонов и Красимир Каракачанов да решат дали ще се търси подкрепа от "Атака", добави депутатът. Според него настоящият пловдивски кмет е казал истината, когато преди ден обяви: "Много лесно е да се управлява след Славчо Атанасов и трудно - след Иван Тотев".

"На него му е било лесно, защото наследи от моя мандат 30 млн. лева в градската хазна и разработени проекти за над 200 милиона лева, които той провали. Ужасяващо трудно ще е след Тотев, тъй като ще остави минимум 40 млн. дългове ", коментира патриотът. Атанасов разкритикува модела на Тотев. По думите му той се характеризирал с тотална липса на комуникация с гражданите. Нямал нито един приемен ден през седмицата. Не си говорел и с експертите и гилдиите под тепетата, което пък било причина да взима немалко грешни решения. Отличителна черта на кметуването на Тотев били и скъпите и некачествени ремонти, възлагани само на няколко фирми.

До края на седмицата Славчо Атанасов щял да внесе в парламента предложение за поправка в закона за местното самоуправление и местната власт, с която кметовете да се задължат да имат приемен ден за граждани веднъж седмично. По думите на Атанасов колегите му в Народното събрание я нарекли "поправката Тотев".

Като свои предимства Славчо Атанасов посочи, че по време на кметуването си е водил диалог с пловдивчани, представителите на другите политически сили и обществени организации. Той се похвали, че при управлението си създал работеща социална система под тепетата, построени са били 6 нови детски градини, 160 площадки за игра, а 82 000 души са пътували преференциално в градския транспорт.

Скандалът, свързан със Славчо Атанасов, който пловдивчани още помнят, е от 2010-а, третата година от кметуването му. Тогава той набучи на копие договора с кабинета на Бойко Борисов за складиране на софийските бали на пловдивското сметище срещу компенсация от 26 милиона лева за града. Парите бяха дадени, след като Тотев пое общината.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.