Слагат нов водопровод, асфалт и тротоари на улица в Дупница

https://mreja.bg/komentar/slagat-nov-vodoprovod-asfalt-i-trotoari-na-ulica-v-dupnica/79207 Mreja.bg
Слагат нов водопровод, асфалт и тротоари на улица в Дупница


От днес е затворена ул. "Метоха" в Дупница за преминаване на МПС-та. Участъкът, който е вход към Градската градина ще бъде изцяло ремонтиран - с подмяна на водопроводи, нови тротоари и асфалтирана. Освен нея, ремонтът обхваща и ул. "Ген. Г. Тодоров". До приключване на ремонтните дейности за вход и изход на Градската градина ще се използва само ул. "Кокиче". Полиция, Пожарна и Спешния център са уведомени за стартиращите ремонтни дейности. Поставени са вече информационни и указателни табели.

"Павираната улица не е ремонтирана от направата й. Трудно може да се каже, че бе улица, но трябваше да се осигури финансов ресурс, който успяхме да предвидим миналата година и да включим в списъка с "Капиталови разходи. Ул. "Кокиче" е вече асфалтирана, остава един малък участък в Градската градина, който свързва двете улици да бъде рехабилитиран, което ще бъде направено и след ремонта, да облекчим движението по направлението жк. Бистрица-Горна махала. Ремонтните дейности няма да бъдат лесни, защото в този участък преминават два водопровода и ще има режим при подмяната им, но вярвам, че разбиране у живущите ще има", коментира кметът на общината инж. Методи Чимев.

До 20-ина дни ще бъде изградена и монтирана и новата светофарна уредба на кръстовището при бившата "Севдина фурна", за да регулира движението. Особено в пиковите часове, "тапата" в посока жк. Бистрица е огромна, но с ремонта на трасето през Градска градина, трафикът ще бъде облекчен.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.