Силен вторичен трус в Калифорния, земетресения и край Филипините и Япония

https://mreja.bg/komentar/silen-vtorichen-trus-v-kaliforniya-zemetreseniya-i-kray-filipinite-i-yaponiya/78764 Mreja.bg
Силен вторичен трус в Калифорния, земетресения и край Филипините и Япония


Вторичен трус с магнитуд 4,9 бе регистриран близо до отдалечен калифорнийски град, който бе разтърсен от две силни земетресения миналата седмица, предаде Ройтерс, като се позова на Геоложкия институт на САЩ.

Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети при труса край Риджкрест.

На 4 юли градът бе разтърсен от земетресение с магнитуд 6,4, а на другия ден - от земетресение с магнитуд 7,1. Двата най-силни труса в Южна Калифорния от десетилетия бяха усетени чак в Лос Анджелис и Лас Вегас.

Единственият загинал при поредицата земетресения е 56-годишен мъж, затиснат под своя автомобил в имота си в щата Невада, близо до Калифорния, предава БТА.

Земетресение с магнитуд 5,8 разтърси Филипините днес, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Геоложкия институт на САЩ.

Трусът е ударил северната част на остров Минданао, в южната част на архипелага, като е станал на дълбочина от 12 километра.

Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети, нито е издадено предупреждение за вълни цунами.

Земетресение с магнитуд 6,1 стана днес край Южна Япония, близо до остров Окинава, предадоха Ройтерс и ТАСС, като се позоваха на Геоложкия институт на САЩ.

Силният трус е бил регистриран на голяма дълбочина, 257 километра, на около 346 километра северно от Наха, главния град на префектура Окинава.

Няма данни за пострадали хора и нанесени материални щети, нито е издадено предупреждение за вълни цунами.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.