Сензация: Арести в митниците! Удрят неопетнени служители, пазят схемите на Иво П.

https://mreja.bg/komentar/senzaciya-aresti-v-mitnicite-udryat-neopetneni-sluzhiteli-pazyat-shemite-na-ivo-p-2/133302 Mreja.bg
Сензация: Арести в митниците! Удрят неопетнени служители, пазят схемите на Иво П.

Грандиозна спецакция с арести се подготвя в Агенция „Митници”, по-конкретно в ГКПП „Дунав мост Видин – Калафат” научихме от свой човек нагоре по веригата в Министерството на финансите.

Операцията има за цел да удари конкретни митничари като опит за сваляне на напрежението, което „Контрабандагейт” нанесе на приходната агенция покрай разбиването на ОПГ-то на Никола Димитров Николов – Паскал.

В корупционния скандал „изгоряха” митничар №1 Петя Банкова, баща и син Марин и Стефан Димитрови – Ярите, както и бившият главен секретар на МВР Живко Коцев.

По-важният аргумент за провеждането на своеобразната наказателна акция, обаче, е да бъдат разчистени неопетнените служители на „Дунав мост 2” заради съмнения, че са източници на информация за грандиозната корупция, която върви по границата под крилото на Иво П.

Както бе разкрито, цигарената мафия на Никола Николов – Паскал е опримчила в мрежите си шефове от върха на Агенция „Митници” до редовите служители по ГКПП-тата.

Сред най-сръчните в схемите се оказа митничарят Иво П. от ГКПП „Дунав мост Видин – Калафат”, чието осветляване отново вдигнало градуса на напрежение по върха на Агенция „Митници”.

Вече не е тайна, че само за три месеца – от януари до март, Иво П. пропуснал през „Дунав мост 2” 19 камиона с контрабандни цигари на Паскал.

От 19-те тира загубите за държавата от неплатени мита и ДДС били над 33 млн. лв., а митничарите милионери прибирали от всеки камион по 100 хил. лв.

Т.е., за 19 камиона Иво П. и приближените му са гушнали 1,9 млн. само от подкупи, а бюджетът е загубил над 33 милиона лева от акциз и данъци.

Сега подготвената акция цели служителите, които не участват в колосалната цигарена и автомобилна далавера, да бъдат ударени, за да не пречат на милионните приходи под масата, смята източникът ни от шапката на митниците – Финансовото министерство.

Криминалните схеми на Иво П., които сега трябва да бъдат прикрити на държавно ниво с арести на неопетнени служители, са документирани от румънските колеги. Наложителна е намесата на „Европол”, нашите тук няма да запушат корупционния поток, от който всички пълнят чекмеджета, отсече информаторът.

Очаквайте конкретен ценоразпис на „услугите”, които Иво П. „предлага” на браздата

Източник: narod.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.