Съдят рецидивист, опитал да вкара дрога в затвора във Варна

https://mreja.bg/komentar/sadyat-recidivist-opital-da-vkara-droga-v-zatvora-vav-varna/78614 Mreja.bg
Съдят рецидивист, опитал да вкара дрога в затвора във Варна


Окръжната прокуратура във Варна внесе обвинителен акт срещу опасен рецидивист, направил опит да търгува с дрога зад решетките на затвора в морската столица. Бисер Ат. бил спипан с пратка високорискови наркотични вещества, скрита в храна. 37-годишният мъж е осъждан многократно. Предстои делото срещу него да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд. Ако бъде признат за виновен, го очаква наказание от 5 до 15 години затвор и глоба от 20 000 до 100 000 лева.

На 17 юни 2017 г. Бисер предал на майката на свой приятел от затвора пратка, в която имало марихуана и метамфетамини. Подсъдимият и получателят на пратката се запознали в затвора по време на изтърпяване на ефективните си наказания.

На 9 юни 2017 г. 37-годишният Бисер бил освободен от затвора. Решил да "помогне" на бившия си съкилийник и измислил сложна схема. Позвънил на родителите на своя познат, които трябвало да го посетят за свиждане. Представил се под друго име и от скрит номер. Обяснил, че ще ги потърси човек с името Иван, който ще им предаде торбичка с хранителни продукти, предназначена за друг затворник. След това пак той позвънил и се представила за Иван. Уговорили се да се видят в района на затвора, за да предаде торбичката, в която имало две запалки с укрити в тях наркотични вещества.

При преглед на съдържанието на пратката служители на варненския затвор открили 10 топчета със суха тревиста маса и таблетка с метамфетамин.

Междувременно Бисер влязъл отново в затвора, за да изтърпи двегодишна ефективна присъда за обсебване на чужда движима вещ. В стаята за свиждане той се засякъл с майката на своя приятел, дошла отново на свиждане със сина си. Тя разпознала в Бисер мъжа, който й се представил като Иван.

По време на разследването по случая Бисер Ат. бил разпознат както от родителите на своя приятел, така и от свидетел, който му предоставил мобилния си телефон, за да се обади на родителите на лишения от свобода.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.