Реформа трябва, и то в полза на пациентите

https://mreja.bg/komentar/reforma-tryabva-i-to-v-polza-na-pacientite/78847 Mreja.bg
Реформа трябва, и то в полза на пациентите


Реформа в здравеопазването трябва, и то в полза на пациентите. Защото всяка година се отделят все повече пари за здраве, но здравната каса продължава да се източва доста сполучливо, а тарикати са превърнали някои болници в печелившо бизнес начинание. От което на болните не им става по-добре, тъй като невинаги получават адекватно лечение, а много често им се налага да плащат допълнително и двойно, дори когато са здравноосигурени.

Ето защо предложенията на здравния министър Кирил Ананиев да се разбие монополът на касата са един от възможните варианти за здравна реформа. Предстои обсъждане, ще има много дискусии “за” и “против”, защото здравеопазването засяга всички. Най-важното обаче за една реформа е тя да бъде в интерес на пациентите, и то без да ги натоварва допълнително финансово. 8% за здравни вноски никак не са малко, особено когато отиват за лечение, а не се прахосват по “пътеките”.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.