Рашидов запозна Борисов с идеята си за европейски форум за борба за трафика на културни ценности

https://mreja.bg/komentar/rashidov-zapozna-borisov-s-ideyata-si-za-evropeyski-forum-za-borba-za-trafika-na-kulturni-cennosti/80377 Mreja.bg
Рашидов запозна Борисов с идеята си за европейски форум за борба за трафика на културни ценности


На работна среща днес председателят на парламентарната Комисия по културата и медиите Вежди Рашидов запозна министър – председателя Бойко Борисов с идеята си България да бъде домакин на среща на шефовете на парламентарните комисии по култура на страните членки на Европейския съюз, съобщиха от Комисията по културата и медиите.

Форумът има за цел задълбочаване на сътрудничеството в борбата с нелегалния трафик на културни ценности и с фалшифицирането на произведения на изкуството и на артефакти.

Изграждането на единен европейски стандарт за борба с тези явления ще помогне за усъвършенстване на националните законодателства, а ценният опит на европейските страни може да бъде полезен за всяка държава, бе отбелязано по време на срещата. „Радвам се, че министър-председателят подкрепи идеята ми за провеждане на европейски форум в София.

Проблемът с трафика на културни ценности и борбата с фалшификатите на изкуството засяга сигурността на всяка страна, а Европа като най-стария континент с уникално културно наследство е особено заинтересована от успешната битка с тези негативни процеси ”, сподели след срещата Вежди Рашидов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.