Радев връчва утре орден "Стара планина" на Васил Михайлов и Ириней Константинов

https://mreja.bg/komentar/radev-vrachva-utre-orden-stara-planina-na-vasil-mihaylov-i-iriney-konstantinov/78630 Mreja.bg
Радев връчва утре орден "Стара планина" на Васил Михайлов и Ириней Константинов


На 10 юли, сряда, от 14.00 часа на „Дондуков“ 2 президентът Румен Радев ще удостои с държавни отличия дейци на културата и изкуството, съобщиха от прессекретариата на президентството.

На церемония в Гербовата зала театралните и филмови актьори Васил Михайлов и Ириней Константинов ще бъдат удостоени с орден „Стара планина“ първа степен.

Държавният глава ще награди с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ първа степен художника Христо Панев. Актьорът и театрален режисьор Андрей Аврамов и председателят на гражданско сдружение "Епископ Йосип Щросмайер“ Трифон Павлов ще бъдат удостоени с орден „Св. Св. Кирил и Методий“ втора степен.

Румен Радев ще връчи орден орден „Св. св. Кирил и Методий“ огърлие на клавирния педагог, преподавател и дългогодишен директор на Националното музикално училище „Любомир Пипков“ Милка Митева.

Същия ден от 17.50 часа, в зала „Проф. Марин Дринов“ на Българската академия на науките президентът Румен Радев ще участва в отбелязването на 80-годишнината от рождението на проф. Марко Семов.

В рамките на церемонията държавният глава ще връчи на Академията наградата "Проф. Марко Семов". Отличието е за приноса на БАН за развитието на духовния живот на нацията и по повод 150-годишнината от нейното основаване.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.