Радев връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи

https://mreja.bg/komentar/radev-vrachi-visoki-darzhavni-otlichiya-na-chetirima-iztaknati-balgari/78571 Mreja.bg
Радев връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи


Президентът Румен Радев връчи високи държавни отличия на четирима изтъкнати българи - Христо Меранзов, Дончо Папазов, проф. Цекомир Воденичаров и генерал-майор от резерва Александър Александров - за техните професионални успехи, издигането на авторитета на България и принос за съвременното й развитие.

Държавният глава изтъкна, че макар професионалната дейност на отличените да се реализира в различна среда, те са доказали по безспорен начин, че българинът може да постига успехи на световно ниво и то в различни области, предизвикващи човешките възможности. Радев отбеляза, че нещо общо свързва техните успехи и това е непокорният български дух и всеотдайност, съчетан с научен и творчески подход и несломима воля в името на успеха и прогреса. Президентът Радев изрази убеждението си, че стойността на успеха на отличените надхвърля далеч личните им постижения, защото вдъхновява много млади българи да работят със същата неугасваща енергия за просперитета на страната ни.

Изявеният спортен деятел Христо Меранзов беше удостоен с орден "Стара планина" - първа степен, за заслугите му в областта на физическото възпитание и спорта.

Румен Радев награди журналиста и мореплавател Дончо Папазов с орден "Стара планина" - първа степен, за принос в областта на спорта, науката и журналистиката.

На церемонията на "Дондуков" 2 проф. Цекомир Воденичаров беше отличен с орден "Св. Св. Кирил и Методий" - огърлие, за заслугите му за развитието на медицинската наука и за утвърждаването на факултетите по обществено здраве в системата на висшето образование.

Държавният глава връчи орден "За военна заслуга" - първа степен, на о.р. генерал-майор Александър Александров. Вторият български космонавт беше отличен за заслугите му за развитието и укрепването на въоръжените сили, за дългогодишната му служба и за приноса му за националната сигурност на страната.

Христо Меранзов благодари от името на наградените на президента и на другите държавни иниституции за признанието. Ние четиримата, макар и в различни области, сме работили в една обща посока - човека и неговото физическо и интелектуално развитие, каза Меранзов. Като очерта различните реформи и промени в областта на спорта, Христо Меранзов помоли президента да се направи необходимото спортът да се върне на децата и младежта.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.