Промени в румънското правителство - има двама нови министри

https://mreja.bg/komentar/promeni-v-rumanskoto-pravitelstvo-ima-dvama-novi-ministri/79160 Mreja.bg
Промени в румънското правителство - има двама нови министри


Президентът на Румъния Клаус Йоханис подписа днес укази за промени в правителството, предаде агенция Франс прес, цитирана от БТА.

Външен министър става Рамона Манеску, министър на вътрешните работи - Николае Мога, вицепремиер по стратегическите партньорства - Михай Фифор.

Теодор Мелешкану бе освободен от поста министър на външните работи, а Кармен Дан - от поста министър на вътрешните работи.Рамона Манеску, на 46 години, е евродепутат от 2007 г. от Националнолибералната партия.

В периода 2013-2014 г. тя бе министър на транспорта и инфраструктурата в правителството на Виктор Понта, а през 2017 г. стана член на Алианса на либерали и демократи /АЛДЕ/. Съгласно споразумението между партньорите в управляващата коалиция - Социалдемократическата партия и АЛДЕ, постът външен министър принадлежи на АЛДЕ.

Николае Мога, на 67 години, е сенатор от окръг Констанца. Михай Фифор, на 49 години, е сенатор на СДП от окръг Долж, генерален секретар на СДП, бивш министър на отбраната в периода 2017-2018 г.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.