Природни бедствия и в южната част на Азия (Снимки)

https://mreja.bg/komentar/prirodni-bedstviya-i-v-yuzhnata-chast-na-aziya-snimki/79760 Mreja.bg
Природни бедствия и в южната част на Азия (Снимки)


Природни бедствия и в южната част на Азия. Наводнения и свлачища, причинени от мусонни дъждове отнеха живота на над 130 души в Индия и Мианмар.

Наводненията, причинени от мусонни дъждове, са причинили смъртта на поне 100 души в Индия, съобщи АФП, цитирана от БНР. Други стотици хиляди в различни части на страната са били принудени да напуснат домовете си.

Най-силно засегнат е южният щат Керала, в който към 120 000 души живеят в лагери, съобщиха властите. Правителството е наредило да се формират военни екипи, които да спускат храна от въздуха в отдалечени селища на индийския щат. Очаква се дъждовете да се усилят в идващите дни. Около 500 души загинаха миналата година в Керала при най-лошите наводнения от близо век.

Броят на загиналите от свлачище в източен Мианмар достигна 34-ма, съобщиха властите, цитирани от АФП. Спасителни екипи продължават да търсят изчезналите при бедствието, причинено от силни мусонни дъждове в азиатската държава.

Правителствени служители допускат, че повече от 80 души може да са изчезнали.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.