Пожар засегна пет къщи в бургаско село

https://mreja.bg/komentar/pozhar-zasegna-pet-kashti-v-burgasko-selo/80418 Mreja.bg
Пожар засегна пет къщи в бургаско село


Пет къщи са били засегнати от пожар в село Скала. Това съобщиха от ОДМВР - Бургас. Сигналът е подаден на 28 август около 13.12 часа в Районно управление - Сунгурларе.

Съобщено е за пожар, възникнал в землището на село Скала, община Сунгурларе в североизточната част на селото. За потушаването на пожара първоначално участвали един противопожарен автомобил и техника от Община Сунгурларе и горското стопанство.

Силният вятър обаче спомогнал за разрастване на огъня, който обхванал североизточната част на село Скала, като частично или напълно изгорели покривите на пет къщи, навес, една стопанска постройка и десет необитавани дворни места. Изгорели са и тревни площи, разположени извън населеното място. Установено е, че пожара възникнал при обработка на пасища / косене и чистене на храсти/, стопанисвани от частна фирма.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.