Повече китайци даряват за благотворителни каузи по интернет

https://mreja.bg/komentar/poveche-kitayci-daryavat-za-blagotvoritelni-kauzi-po-internet/78566 Mreja.bg
Повече китайци даряват за благотворителни каузи по интернет


Нарастващ брой китайци са готови да подкрепят благотворителни каузи, след като дигиталните технологии превърнаха филантропията в по-лесно и забавно занимание, сочи доклад на "Тенсент". В него се казва, че до месец май т. г. фондацията "Тенсент" е получила над 230 милиона дарения на стойност около 5,4 милиарда юана (около 786 милиона долара), предава Радио "Китай".

Създадена преди 12 години, с времето тя се спечели репутацията на най-лесно достъпния и надежден канал за дарения, като 9,78% от потребителите на интернет платформата ѝ са се включвали със средства в благотворителни каузи повече от веднъж.

Мнозинството от дарителите са млади хора, родени между 1980 и 1999 г., а броят на жените е 55%. Първите пет района с най-голям дял на даренията са Гуандун, Пекин, Дзянсу, Шанхай и Джъдзян. Даренията се правят по по-интерактивен и социално ангажиран начин, благодарение на развитието на мобилните разплащания и социалните мрежи. Например, някои компании даряват средства в зависимост от броя на стъпките, които потребители на дадени интернет приложения правят, което е привлякло над 920 милиона участници и са събрани над 990 милиона юана до края на юни.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.