Повдигат обвинение на задържаните за фиктивен внос и износ на стоки

https://mreja.bg/komentar/povdigat-obvinenie-na-zadarzhanite-za-fiktiven-vnos-i-iznos-na-stoki/78602 Mreja.bg
Повдигат обвинение на задържаните за фиктивен внос и износ на стоки


Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения за злоупотреби и длъжностни престъпления срещу задържаната вчера ръководителка на митницата в Севлиево, сина ѝ и третия мъж, арестуван като част от организирана престъпна група, занимавала се с фиктивен внос и износ на стоки, предаде БНТ. 

Според държавното обвинение началникът на бюрото е извършила престъпление по служба, изразяващо се в превишаване на властта, с цел набавяне на имотна облага.

В качеството си на длъжностно лице тя се е обаждала на колеги от митническия пункт в Горна Оряховица и е настоявала от тяхна страна да бъде допуснат фиктивен износ на камиони в полза на дружество, собственост на сина ѝ. Отделно от това са събрани доказателства, че е помогнала на лице, държало в дома си акцизни стоки без бандерол, да избегне наказателно преследване.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.