Пловдивският кмет: Лесно е да се управлява след Славчо Атанасов, но трудно - след Тотев

https://mreja.bg/komentar/plovdivskiyat-kmet-lesno-e-da-se-upravlyava-sled-slavcho-atanasov-no-trudno-sled-totev/79084 Mreja.bg
Пловдивският кмет: Лесно е да се управлява след Славчо Атанасов, но трудно - след Тотев


Градоначалникът няма да подава оставка като лидер на ГЕРБ

Много лесно е да се управлява след Славчо Атанасов, но много трудно след Иван Тотев. Двата ми мандата бяха най-успешните за Пловдив в последните 30 г. Това каза самият градоначалник пред журналисти, обявявайки решението си да не се кандидатира отново на местните избори през октомври.

"Решението ми е абсолютно категорично. Единствената причина е, че вече 12 г. работя за Пловдив под различна форма - бил съм районен кмет, областен управител, кмет на града, и мисля, че имам нужда от почивка", посочи Тотев. Той призна, че у него се е получило "едно прегряване". Изрази обаче удовлетворение, че по време на управлението му в града са настъпили огромни промени.

"Всяко нещо в Пловдив, за да стане хубаво, имайте предвид, че съм минал през много битки, много накърнени чувства и засегнати хора", заяви кметът. И припомни как еколозите са лягали пред багерите в Цар-Симеоновата градина, за протестите, когато се е наложило да се затваря улица заради Голямата базилика. Въпреки това обаче промените са извършени и Пловдив е преобразен.

Тотев добави, че ще продължи да работи за града. Няма да подава оставка като лидер на ГЕРБ, но ще си направи самоотвод, ако кандидатурата му бъде издигната на районните събрания на партията. А те стартират от тази вечер.

Според кмета мераклиите за стола му от другите партии са "стари физиономии" и нямат качествата и експертизата на кадрите на ГЕРБ.

"Не може да бъдеш 6 пъти кандидат за кмет и на седмия да ти повярват", смята Тотев, визирайки Славчо Атанасов. По думите му Дани Каназирева, която също се спряга като кандидат-кмет правела "трапезна политика". Николай Радев, за когото се говори, че ще е номинацията на БСП, бил "стар кадър" и лансирал "наивни политики". Тотев отчете с удовлетворение, че през 8-те години като кмет е направил града "една платформа", в която всеки да намери своето място. А това му давало повод за гордост.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.