Пламен Георгиев обмисля да съди общината заради терасата му

https://mreja.bg/komentar/plamen-georgiev-obmislya-da-sadi-obshtinata-zaradi-terasata-mu/79441 Mreja.bg
Пламен Георгиев обмисля да съди общината заради терасата му


Нова знакова оставка бе подадена по висшите етажи на властта. От поста си се оттегли председателят на Антикорупционната комисия Пламен Георгиев, разказва bTV.

Решението му идва след няколко месечна сага около терасата на апартамента му, която се оказа, че не е вписана в имуществената декларация и че на нея има незаконно построени обекти.

Георгиев излезе в отпуск от началото на април досега, след като премиерът Борисов го посъветва или да напусне поста, или да ползва отпуск.

Пламен Георгиев обяви, че данъчната му ревизия е приключила вчера. Затова и подава оставка вчера. По думите му заключението на НАП е, че няма несъответствия в доходите на семейството.

Така приключва казусът с терасата по отношение на председателя на антикорупционната комисия. По отношение на Пламен Георгиев като собственик на имота обаче развръзката тепърва предстои. Първоначалната проверка на община Слатина завърши със становището, че почти 60 квадрата от навесите са незаконни.

Шефът на столичния строителен надзор Влади Калинов реши да обезсили това становище и се раздели с поста си. Тогава Калинов се позова на декларация на бившия собственик, в която пише, че е строил тези навеси, преди да бъде издаден Акт 16 на сградата.

Георгиев обмисля да съди общината заради това, че през 2012 г., преди да купи апартамента, е било установено незаконно строителство и нищо не е направено.

Юристи обаче отбелязват, че когато купуваш нещо, притежаваш и активите и пасивите, така че ако Георгиев е купил имота с незаконно строителство, то той трябва да понесе последствията от това.

До месец се очаква да е готова новата проверка на инспекторите от „Слатина”, която ще бъде окончателна.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.