Петте най-големи китайски застрахователи с 1,4 трилиона юана печалба за първото полугодие

https://mreja.bg/komentar/pette-nay-golemi-kitayski-zastrahovateli-s-14-triliona-yuana-pechalba-za-parvoto-polugodie/79196 Mreja.bg
Петте най-големи китайски застрахователи с 1,4 трилиона юана печалба за първото полугодие


Петте най-големи китайски застрахователни компании на пазара на А-акции са реализирали печалба от 1,4 трилиона юана (203,3 милиарда долара) през първата половината на годината, предаде "Радио Китай". 

Перемийните им приходи са нараснали с 7,6% на годишна база, като при China Life Insurance те са били 378,2 милиарда, Ping An Insurance – 446,24 милиарда, China Pacific Insurance – 207,03 милиарда, PICC (People's Insurance Company of China) – 321,38 милиарда и New China Life Insurance – 72,99 милиарда юана. Значителният ръст на приходите бе очакван от различни институции, основно заради нарастването на доходите от премии. Като цяло представянето на застрахователния пазар в Китай е добро, за което съдейства предпазливата парична политика, навременните антициклични мерки и политиката за намаляване на таксите и данъците, се казва в доклад на водещата компания за търговия с ценни книжа China Great Wall Securities.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.