Песента, с която Дани Милев печели “Бургас и морето”, е създадена преди 2 г. като подарък (Видео)

https://mreja.bg/komentar/pesenta-s-koyato-dani-milev-pecheli-burgas-i-moreto-e-sazdadena-predi-2-g-kato-podarak-video/79775 Mreja.bg
Песента, с която Дани Милев печели “Бургас и морето”, е създадена преди 2 г. като подарък (Видео)


Диляна Попова и Асен Блатечки участват в клипа на “Това си ти”

Песен, създадена като юбилеен подарък, спечели тазгодишния конкурс “Бургас и морето”. “Това си ти” звучи в изпълнение на талантливия Дани Милев. Всъщност идеята за нея се ражда преди 2 години. Тогава на певеца се обажда Катерина Бакларова с покана да свири с 10-членния си бенд на юбилея на съпруга ѝ Здравко.

“Уточнявахме подробностите и тя ме попита дали можем да му подарим нещо специално”, спомня си Милев. Идеята ѝ е да направят песен, чийто текст тя пише. “Когато ми предложи това, си казах, че е страхотно, защото знам, че когато нещо се създава с истинска случка зад него, тогава и най-дълго живее като творчество”, обяснява музикантът от опит.

Виждайки текста на “Това си ти”, създава музиката по него. Дошъл моментът за празненството. “Дани Милев бенд” излязъл на сцената. Неочаквано певецът взел микрофона и казал: “Моля за внимание. Сега специалната изненада - подаракът на Катя за нейния любим човек”. Бакларова поканила съпруга си на танц.

Той почти се

разплакал, когато

разбрал, че тя е

автор на текста

Едва след близо 6 месеца записали песента в студио. Милев се обажда на приятеля си Борис Радев, който режисира предишни негови клипове. “Той е с много високо творческо ниво на мислене”, казва певецът. Продуцент на клипа на “Това си ти” станал човекът, за чийто юбилей е създадена песента.

Идеята видеоклипът да е черно-бял хрумва на Радев. Той разписал по секунди какво да се случва във всеки кадър. Дори избрал жената в него да бъде облечена с ретро шлифер и да носи куфар. Целта му била да наподобява старото европейско кино. “Напоследък всички правят много имиджови клипове - със светлини и цветове, а пък ние решихме да покажем, че музиката и видеоклиповете могат да имат и друг вид”, казва Милев.

Радев поканил Диляна Попова и Асен Блатечки да участват в “Това си ти”.

Докато заснемали кадрите, двамата дори не били чули песента. “Снимали са на сухо, както се снима филм”, уточнява Милев. Попова и Блатечки изпълнявали точно заръките на режисьора. След това Радев свързал видеото със звука. В клипа Блатечки се влюбва в Попова от пръв поглед, но я заговаря, когато за малко не я удря с колата си. Между двамата се заражда романс, след който се разделят. Попова му пише писмо, което успява да му даде, тъй като той се връща, където са се срещнали. Красавицата пише върху плипа му “Това си ти”.

“Имах клиенти в студиото ми и за съжлаление,

не успях да

присъствам на голата

сцена с Диляна

Попова в банята”,

шегува се музикантът. “Най-странното беше, че при мен записваше една банда с певица. Като им казах, че Диляна снима такава сцена, дори певицата поиска да спрем записа и да идем да гледаме”, допълва със смях музикантът.

Още преди година и половина, когато записват парчето в студио, Бакларова предлага да се явят с него на “Бургас и морето”. Певецът се съгласил, но това така и не става през 2018 г. Причината е, че преди няколко години записва проект с композитора Светослав Лобошки. Още тогава планирали да се явят на песенния конкурс. Съдбата обаче била на друго мнение, защото предложили на Милев да бъде част от журито. На следващата година пък на Лобошки направили същото предложение.

На третата най-сетне

дали песента си за

“Бургас и морето”,

но тя така и не се

класирала

След като Милев излязъл от “ВИП Брадър”, Лобошки отново му предлага да участват с това парче в “Бургас и морето”. Певецът вече бил обещал да се яви с “Това си ти”. “Стана много неудобно, защото по реда и правилата трябваше да се съглася със Светльо Лобошки да се явим. Разбира се, така и направих”, разказва Милев. С тази песен миналата година печелят трета награда. 

Сякаш е било съдба обаче да изпълни “Това си ти” именно през 2019 г. “Умишлено до 31 май не сме я пускали никъде”, спомня си певецът. Тъй като това бил крайният срок за подаване на заявления за участие, решили промоцията да бъде на 7 юни. От “Бургас и морето” обаче удължават срока, за да се включат закъснелите. Било прекалено късно Милев да отложи промоцията.

“Имаше риск

песента да я

дисквалифицират”,

казва той. Благодарен е на журито и на хората от конкурса, задето са преценили, че вината не е негова.

Съпругата на музиканта - Цвети, обикновено е по-консервативна и критична към творчеството на Милев. Когато чува “Това си ти” обаче, ахва. “Даже ми става фенка”, смее се Милев. А той не спира да работи, макар че до края на седмицата е на почивка в Гърция.

“Резултатът за мен е много приятен - имаме песен с история, която реално става успешна, защото печели награди”, казва Милев. “Това си ти” може да е началото и на други песни заедно с Бакларова.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.