Пенев, Киров или Херо - един от тях поема "Лудогорец" след унгарския срам

https://mreja.bg/komentar/penev-kirov-ili-hero-edin-ot-tyah-poema-ludogorec-sled-ungarskiya-sram/78924 Mreja.bg
Пенев, Киров или Херо - един от тях поема "Лудогорец" след унгарския срам


“Лудогорец” отново спря по пътя към групите на Шампионската лига още след първата крачка.

Българският първенец през последните 8 години загуби 2:3 у дома от “Ференцварош” и след като първият мач в Будапеща завърши също с победа 2:1 за унгарците, ще опита реванш в Лига Европа.

Със сигурност провалът ще предизвика гнева на собственика Кирил Домусчиев.

Най-вероятно ще го отнесе старши треньорът Стойчо Стоев, който ще бъде помолен да си подаде оставката, а ако не го направи, ще бъде уволнен.

За неговия пост има три кандидатури - на Любослав Пенев, който си тръгна от ЦСКА в края на миналия сезон, Николай Киров, направил чудеса с “Ботев” (Пд), но уволнен след загубата от “Локо” (Пд) във финала за купата на България, и Димитър Димитров-Херо, който бе вече веднъж начело на тима.

Пред пълните трибуните на “Лудогорец Арена” домакините бяха попарени още в 17-ата минута, когато Игнатенко беше оставен непокрит в наказателното поле след корнер и откри с глава.

След още четири минути положението се влоши двойно - бърза контраатака по дясното крило достави топката на Шкварка в наказателното поле, той се обърна и под шпагата на защитник прати топката в далечния ъгъл на Ренан дос Сантос.

В 24-ата минута блесна лъч надежда и в разградското небе - Терзиев намали с глава, а в 28-ата нещата не изглеждаха вече толкова отчайващи.

Чибота бе дръпнат в наказателното поле, падна и литовецът Румсас посочи бялата точка.

Полякът Свирчок обаче реши да се прави на чеха Паненка и опита изпълнение в негов стил.

Вратарят Дибус усети и бързо реагира, като изби топката над гредата.

До края на полувремето “Лудогорец” така и не се оправи от шока и играчите му се прибраха в съблекалнята, без да направят ново голово положение.

Още в началото на втората част обаче стана ясно, че за разградчани остава само пътят към Лига Европа.

Вкаралият гол и в Будапеща Нгуен Токмак проби по лявото крило, зави надясно към дъгата на наказателно поле и би силно къв вратата на Ренан.

Топката се удари в гърба на Горалски, излъга бразилеца и се спря в мрежата му.

Оттук нататък “Лудогорец” играеше само за да спаси честта си - за да продължи, трябваше да отбележи 4 попадения до края на редовното време.

Успя само веднъж, при това с помощта на съперника - германецът Хайстер си вкара автогол, но това не спаси домакините от загуба.

За капак Козмин Моци си издейства безсмислен червен картон, което значи, че ще липсва най-малко в следващия мач, а може и в два.

“ЛУДОГОРЕЦ” – “ФЕРЕНЦВАРОШ” 2:3 (1:2). Голмайстори: Терзиев (24), Хайстер (69-автогол); Харатин (17), Шкварка (21), Нгуен (48). Съдия: Донатас Румсас (Литва). Жълти картони: Игнатенко, Дибус, Ловренчич. Червен картон: Моци.

“Лудогорец”: Ренан, Недялков, Моци, Терзиев, Икоко (64-Сисиньо), Дяков, Горалски, Чибота, Марселиньо (64-Битон), Жоржиньо, Швиерчок (46-Кешерю).

“Ференцварош”: Дибус, Ловренчич, Блажич, Двали, Хейщер, Ихнатенко (57-Шигер), Кхаратин, Шкварка, Зубков, Нгуен (61-Варга), Пришкин (73-Ландзафаме).

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.