Пазят ли нашите ченгета Ружа Игнатова от Европол?

https://mreja.bg/komentar/pazyat-li-nashite-chengeta-ruzha-ignatova-ot-evropol/55817 Mreja.bg
Пазят ли нашите ченгета Ружа Игнатова от Европол?

Според медията споделяна поверителна информация с криптокралицата Ружа Игнатова е именно причината, за да не бъде заловена все още. Те смятат, че разследването срещу основателката на OneCoin буксува именно заради изтичане на информация от правоохранителните органи.


Българката на 42 години продължава да бъде издирвана от властите по цял свят, заради обвинение, че основен организатор във финансова пирамида за милиарди долари. От тази схема има пострадали хора по цял свят, включително и от Африка, които са инвестирали с надеждата за по-добър живот.


Също така тя е издирвана и от ФБР, където е на почти първа в списъка на най-издирваните лица. Би Би Си съобщават, че българската най-вероятно е разполагала с вътрешна информация, което й е позволило да избегне няколко ареста и да изчезне безследно.


Разследващи журналисти са анализирали файлове на полицията, като по метаданните им предполагат, че те са били копирани и предадени на издирваната от нейни хора в полицията.


В срещата, от където се предполага, че е изтекла информацията са участвали ФБР, Правосъдното министерство на САЩ, представители на правоохранителните  органи от Великобритания, Холандия, Дубай, Германия и България.


Криптокралицата Ружа Игнатова все още продължава да е неизвестност и да се издирва от Европол и ФБР.


Източник: lupa.bg

0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.