Пътуването на първата дама (Снимки)

https://mreja.bg/komentar/patuvaneto-na-parvata-dama-snimki/78772 Mreja.bg
Пътуването на първата дама (Снимки)


Непубликувани досега снимки, уловили мигове от визити в чужбина на Десислава Радева извън червения килим и протокола. Какъв чай пи съпругата на президента в Китай

“Както пеят “Аеросмит” - животът е пътуване, не крайна точка. Нека пътуваме! Най-вече към себе си.” Това написа във фейсбук Десислава Радева ден след като навърши 50 г.

Допълни благодарностите за получените поздрави с парчето “Приятели” от албума “Жълта книжка” на “Каналето” и “Ку-ку бенд” от 1995 г. (време, в което и самата Десислава е работила при Слави Трифонов - б.а.).

И докато у нас Радева е по-популярна с постовете си във фейсбук и остава в сянка от ежедневната политика, в чужбина първата дама е посрещана по всички изисквания на протокола. “24 часа” публикува снимки, уловили моменти от визитата на Десислава Радева в Китай, където в началото на месеца тя придружи съпруга си Румен Радев на официално посещение.

 

В Далиен първата ни дама посети традиционна китайска болница и лаборатория за приготвяне на лекарства от билки, подправки и други непознати за нас продукти, в Пекин дари българска носия от Пиринско на института - музей за културни реликви, видя как се прави китайска керамика и чайници от минерали, разгледа градина с лотоси и дори

храни златни рибки

според китайско

поверие за щастие

 

По време на цялата си визита Десислава пи традиционния китайски чай пу'ар, приготвян главно от цветя - от хризантеми, маргаритки, рози...

 

Радева много уважава традициите, затова винаги при визитите ѝ в чужбина има жест в тази посока и към домакините. За официалната среща с китайския държавен глава Си Дзинпин и съпругата му Радева облече ципао - традиционна китайска рокля с висока яка. В Австрия, където придружи съпруга си на традиционния новогодишен концерт на Виенската филхармония по покана на австрийския президент и по повод старта на австрийското европредседателство, облече рокля от розово букле с камъни “Сваровски” в няколко нюанса.

Извън ролята си на първа дама Радева избра да работи за запазване на родната ни история и традиции и създаде сдружението “Живата вода на България”. Вече 2 г. то организира състезание по български език за ученици и популяризира правописа и чистотата на езика ни сред децата.

 

Откакто Радев влезе на “Дондуков” 2, времето, което двамата със съпругата му прекарват заедно и сами, силно се ограничи. Не можаха да се насладят на спокойствие дори на медения си месец, шегуват се техни близки. Въпреки това връзката им продължава да е много силна. И двамата не робуват на материалното, а на рождените си дни си подаряват емоции и изживявания вместо предмети. За юбилея ѝ президентът “отвлече” съпругата си на романтична среща далеч от хорските погледи, макар и само за ден. Преди две години Десислава му подари рафтинг по Струма, а тази година заедно с децата му организираха пейнтбол битка.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.