Първият етап от доставките на С-400 в Турция вероятно ще завърши днес

https://mreja.bg/komentar/parviyat-etap-ot-dostavkite-na-s-400-v-turciya-veroyatno-shte-zavarshi-dnes/79205 Mreja.bg
Първият етап от доставките на С-400 в Турция вероятно ще завърши днес


Първият етап от доставките на компоненти на руските зенитно-ракетни системи С-400 може да завърши днес, пише турският в. "Миллиет".

Според вестника се очаква днес в базата Мюртед край Анкара да пристигнат самолетите, превозващи последните части на първата от системите, поръчани от Турция. След като това стане, ще започне процесът на инсталирането на системите и обучаването на персонал за експлоатацията им, отбелязва турският вестник.

Доставките започнаха на 12 юли.

Сто турски военни, които бяха изпратени в Русия, за да се запознаят със системите, участват заедно с руски специалисти в работата по разполагането им. Отделно още 80 турски военнослужещи ще бъдат изпратени в Русия за обучение, предава БТА.

Очаква се разполагането на първата система да приключи до ноември и тя да бъде готова за експлоатация още през първите три месеца на 2020 г., отбелязва "Миллиет".

Турция очаква да получи от Русия два броя ракетни системи С-400, съставени от четири батареи, по сделката на стойност 2,5 милиарда долара. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.