Откриха части от трупове на прасета в дере край село Гавраилово

https://mreja.bg/komentar/otkriha-chasti-ot-trupove-na-praseta-v-dere-kray-selo-gavrailovo/79761 Mreja.bg
Откриха части от трупове на прасета в дере край село Гавраилово


Чували с разложени животински останки близо до сливенското село Гавраилово. Според местните хора това са отпадъци oт масовото клане на прасета заради мерките на държавата срещу африканската чума.

В гората над сливеснкото село Гарваилово няма как да се стигне случайно, защото е на около два км след знак за затворен път. Оттам надолу по склона има десетки чували с животински отпадъци. Заради високите температури миризмата е непоносима.

Пътят между сливенските села Гавраилово и Бяла е затворен от години и рядко минават коли, съобщава Би Ти Ви.

Оказва се, че в Гавраилово знаят за опасното сметище.

„Оттам едно момче се върна и каза - нямате представа каква смрад е нагоре. Чумата по прасетата я няма, но чумата ще дойде оттам. Как няма да е опасно, дано не слиза в селото”, коментира Здравка Костова, жител на село Гавраилово.

Жената разказва, че там са изхвърлени отпадъците от закланите прасета след заповедта за доброволно клане на домашни животни.

"След като запичнаха да колят, преди това винаги е било чисто нагоре. Колят и хвърлят с торбите вътрешности, да", добави Здравка.

"Мирише. Днес минавам от Сливен за Гавраилово и миришеше,точно там някъде", сподели Марин Маринов, жител на Гавраилово.

Тепърва предстоят огледи на място и районът ще бъде отцепен.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.