Очаква се днес да отменят бедственото положение в Свищовско заради чумата

https://mreja.bg/komentar/ochakva-se-dnes-da-otmenyat-bedstvenoto-polozhenie-v-svishtovsko-zaradi-chumata/79841 Mreja.bg
Очаква се днес да отменят бедственото положение в Свищовско заради чумата


Очаква се днес да отменят бедственото положение в община Свищов, което беше наложено заради заразата от африканска чума по свинете.

Бедственото положение беше удължено заради загробването на 17 хиляди прасета от фермата в село Българско Сливово и нуждата от допълнителна дезинфекция на площадката за загробване, предава Bulgaria On Air.

В Пазарджишко над 90 на сто от прасетата са умъртвени. От днес инспекторите на областната дирекция на Агенцията по безопасност на храните започват проверка в личните стопанства.

Проверките ще обхванат 77 населени места, които попадат в 20-километровите санитарни зони на петте промишлени свинекомплекса в областта.

В региона няма огнища на африканска чума, заради това стопаните се вдигнаха на протести и получиха отсрочка за доброволно унищожаване на прасетата.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.