Община Лом предоставя патронажна помощ на 91 възрастни хора

https://mreja.bg/komentar/obshtina-lom-predostavya-patronazhna-pomosht-na-91-vazrastni-hora/78589 Mreja.bg
Община Лом предоставя патронажна помощ на 91 възрастни хора


91 възрастни хора и лица с увреждания ще се възползват от услугата „патронажна грижа“, която включва както медицински грижи така и социални услуги, подпомагащи потребителите за справяне с ежедневни дейности от бита. Услугите ще се предоставят от домашни помощници и социални работници директно в дома на потребителя, в рамките на 2 часа на ден, след извършване на индивидуална оценка на нуждите на всеки един от тях.

Община Лом сключи договор с Министерството на труда и социалната политика по процедурата за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ “Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“ на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2012. Проектът е на стойност 241 387 лв. и ще се реализира в срок от 16 месеца.

Чрез предоставянето на услуга "патронажна грижа" ще се създадат условия за подкрепа на 91 възрастни хора и лица с увреждания да преодолеят затрудненията си от здравословен характер и да допринесе за подобряване на техния психологически, социален и здравен статус.

Проектът има за цел подобряване качеството на живот и възможностите за социално включване на хора с увреждания и възрастни хора на територията на общината, чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и създаване на условия за качественото им предоставяне.

Реализирането на комплекса от дейности по проекта ще допринесе за изграждане на подходящ материален и кадрови капацитет за предоставяне на патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания, както и осигуряване на почасови мобилни интегрирани здравно-социални услуги за възрастни хора и лица с увреждания в техните домове. Той ще допринесе и за разширяване обхвата на дейността на Община Лом, като доставчик на услуги за социално включване.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.