Няма постъпило искане за акостиране на иранския танкер в ливанско пристанище

https://mreja.bg/komentar/nyama-postapilo-iskane-za-akostirane-na-iranskiya-tanker-v-livansko-pristanishte/80478 Mreja.bg
Няма постъпило искане за акостиране на иранския танкер в ливанско пристанище


Ливан не е получил искане за акостиране от иранския танкер „Адриан Дария 1“. Това потвърди и енергийният министър на Бейрут Нада Бустани чрез пост в социалните мрежи, предава AFP.

„Министерството на енергетиката не купува суров петрол от никоя държава, а Ливан не притежава рафинерия за суров петрол. Също така няма искане за доставка на петрол", увери министърът, предава "Фокус".

По-рано министърът на финансите на близкоизточната република Али Хасан Халил заяви, че Ливан не е информиран дали иранският танкер „Адриан Дария 1“ се е насочил към някои от пристанищата на страната. „Не сме информирани за иранския петролен танкер „Адриан Дария“, заяви финансовият министър на страната.

Информацията, че танкерът се е насочил към Ливан, бе разпространена от турския външен министър Мевлют Чавушоглу. „Сега танкерът всъщност се насочва към Турция, а към Ливан“, подчерта Чавушоглу в рамките на посещението си в Осло.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.