НФСБ внася сигнал до Цацаров за купуване на гласове в заложни къщи, магазини и кафенета

https://mreja.bg/komentar/nfsb-vnasya-signal-do-cacarov-za-kupuvane-na-glasove-v-zalozhni-kashti-magazini-i-kafeneta/79140 Mreja.bg
НФСБ внася сигнал до Цацаров за купуване на гласове в заложни къщи, магазини и кафенета


НФСБ ще внесе сигнал до главния прокурор Сотир Цацаров за организирано купуване на гласове в заложни къщи, магазини и кафенета. Това обяви лидерът на НФСБ Валери Симеонов след среща с Цацаров, цитиран от БТА.

Срещата, която се състоя в Народното събрание, имаше за цел да бъдат обсъдени мерките срещу купуването на гласове, както и прилагането на Закона за защита от шума в околната среда.

Валери Симеонов коментира, че към настоящия момент има закон, който не се прилага ефективно, и независимо от надписите: "купуването и продаването на гласове е престъпление" - гласове се купували масово.

Проследили сме цялата схема за купуване на гласове - тя се извършва или в конкретно кафене, или в магазините, а в по-големи градове - и в заложни къщи, обясни Симеонов.

Според него са необходими мерки за ограничаване на купуването на гласове, които да бъдат предприети с оглед на сигналите, които ще бъдат внесени в прокуратурата.

Относно Закона за защита от шума в околната среда, Валери Симеонов информира, че от днес, със заповед на министъра на вътрешните работи, се упълномощават полицейските служители да издават актовете за констатирани нарушения. "Вече няма пречка полицейските управления в цялата страна да спират озвучаване, да запечатват заведения и да изземват озвучителни уредби на цигански сватби", каза Симеонов.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.