Наши таланти се включиха в лятно училище по народно пеене в Клисура

https://mreja.bg/komentar/nashi-talanti-se-vklyuchiha-v-lyatno-uchilishte-po-narodno-peene-v-klisura/79686 Mreja.bg
Наши таланти се включиха в лятно училище по народно пеене в Клисура


До 17 август гр. Клисура е домакин на Лятно училище по народно пеене. Проф. д-р Светла Станилова от Академията за музикално танцово и изобразително изкуство в Пловдив ще обучава близо 20 талантливи деца. Те пристигнаха в еко комплекс „Клисура“ от 9 населени места в България и от Франция. Младите фолклорни таланти са от Берковица и Монтана, София и Пловдив, Асеновград, Харманли и Хасково, Шумен и Генерал Тошево, а две от тях са наши сънароднички, които живеят в Париж и отделят време през ваканцията за участие в майсторския клас по народно пеене. С радост се включиха и малките народни певици от Северозапада- Петя Николчова и Елина Асенова от Монтана и Божидарка Сергеева от Берковица.

Интензивното обучение, включващо индивидуална и групова работа на проф. Станилова с младите певци, допринася за развитие на вокалното им майсторство и обогатяването на репертоара им.

Лятното училище по народно пеене се организира за 10-ти път от директора на Младежкия дом в Монтана Асен Асенов, който е и музикален педагог и инициатор на Националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада“. „Целенасочено търся малки, но колоритни населени места, свързани с българската история, защото така децата имат възможност да съчетаят обучението с посещение на забележителности. Така те обогатяват и познанията си, и прекарват времето си интересно и съдържателно. Самият факт, че 6 от деца за 4-та поредна година участват в обучението на проф. Станилова, е доказателство, че оценяват ползата от тази форма за развитие на музикалните им заложби.“ – коментира г-н Асенов.

По традиция майсторският клас завършва с концерти. Със съдействието на кмета на Община Клисура г-жа Генка Тодорова на 10 и 17 август от 11 часа

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.