На "Дунав мост 2" при Видин-Калафат работят 5 платна на изход от България

https://mreja.bg/komentar/na-dunav-most-2-pri-vidin-kalafat-rabotyat-5-platna-na-izhod-ot-balgariya/80309 Mreja.bg
На "Дунав мост 2" при Видин-Калафат работят 5 платна на изход от България


На граничния пункт на Дунав мост 2 при Видин-Калафат работят пет платна на изход от България - 4 трасета за товарни автомобили и едно за леки и автобуси. На този режим пунктът пропуска автомобили от 23.00 часа на вчерашния ден, с цел да се преодолеят опашките и нормализира трафикът, съобщиха от пресцентъра на ГД "Гранична полиция" за БТА. Към 17 часа днес обстановката и трафикът на пункта са нормализирани и инспекция ще извърши директорът на ГД "Гранична полиция" главен комисар Светлан Кичиков, уточниха от пресцентъра.

За обстановката на Дунав мост 2 може да се получи актуална информация от мобилното приложение за трафика на граничното съоръжение. Движението може да се следи и в реално време на адрес http://www.vidincalafatbridge.bg/.

В събота следобяд и неделя опашката от чакащи за преминаване по мостовото съоръжение ТИР-ове достигна 12 км от българска страна и се налагаше за преминаване през Дунав мост -2 на българска територия да се чака средно около 8 часа. В съботния и неделен ден са работили три трасета за ТИР-ове и 2 трасета за леки автомобили и автобуси, уточниха от пресслужбата.

Причина за образуването на километрични опашки от една страна е засиленият трафик на товарни автомобили и леки, в които са пътували основно гастарбайтери, пътуващи към Германия. Причина за образувалите се опашки е и монтирането на датчици за радиоактивност на румънска територия, което е започнало преди дни и поетапно се затваря по едно от трасетата на граничното съоръжение на румънска страна, казаха от ръководството на смесеното българо-румънско дружество, стопанисващо моста. Монтажът трябва да продължи около два месеца и се очаква да завърши на 19 октомври.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.