Множество язвителни въпроси към Урсула фон дер Лайен на изслушването й в групата на Зелените

https://mreja.bg/komentar/mnozhestvo-yazvitelni-vaprosi-kam-ursula-fon-der-layen-na-izslushvaneto-y-v-grupata-na-zelenite/78685 Mreja.bg
Множество язвителни въпроси към Урсула фон дер Лайен на изслушването й в групата на Зелените


Урсула фон дер Лайен, предложена за следващ председател на Европейската комисия, премина тази вечер през трудно изслушване в групата на Зелените в Европейския парламент. Тя получи множество язвителни въпроси - от опазването на околната среда, заплащането на труда, условията за земеделие, до търговията с оръжие.

Тя предложи група от учени да подава на институциите на ЕС доказани данни за състоянието на природата. По нейните думи е необходимо ЕС да има единна политика за продажбата на оръжие. Лайен се обяви за възобновяването на европейската спасителна операция за мигранти в Средиземно море "София", предава БТА.

Според нея е необходимо работещите в ЕС със законен договор да получават възнаграждение, достатъчно поне за да живеят. Тя заяви, че е невъзможно въвеждането на минимална заплата в ЕС и не се обвърза с обещание за намаляване на отровите, използвани в земеделието.

Лайен подкрепи възможността Великобритания да получи допълнителна отсрочка за решението си дали напуска ЕС и при какви условия. На много от поставените от Зелените въпроси тя не даде ясен и еднозначен отговор, и получи много нападки от евродепутатите.

По-рано днес парламентарните групи на социалистите и "Обнови Европа" съобщиха, че нямат единодушно решение дали да подкрепят Лайен. След вчерашното изслушване в групата "Европейски консерватори и реформатори" бе разпространено становище, че не всички виждания на Лайен се възприемат. Утре предложената за следващ председател на ЕК ще бъде изслушана от групата "Европейска обединена левица".

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.