Министър Кирилов поиска главата на шефа на затворите, той излезе в болничен (Обзор)

https://mreja.bg/komentar/ministar-kirilov-poiska-glavata-na-shefa-na-zatvorite-toy-izleze-v-bolnichen-obzor/78425 Mreja.bg
Министър Кирилов поиска главата на шефа на затворите, той излезе в болничен (Обзор)


3 часа след като министърът на правосъдието обяви, че ще отстрани директора на Главна дирекция “Изпълнение на наказанията”, Васил Миладинов е излязъл в болничен за 14 дни, разказаха източници на “24 часа”.

С този ход на практика освобождаването от длъжност на Миладинов се отлага.

Министърът отказа да назове причините за рокадата. По информация на “24 часа” провиненията на Миладинов като шеф са многобройни. Едно от тях било свързано със завишени цени в лавките. Друго, за което министерството търпяло укор, е ограничен достъп до телефони на лишени от свобода. Името на Миладинов присъствало в съмнителни обществени поръчки, обясниха запознати. Проблеми в затвори и арести имало и покрай предоставяне на медицински услуги на задържани.

В понеделник Кирилов е инспектирал следствения арест на бул. “Г.М. Димитров” в София, след като получил няколко жалби за условията там от арестанти. Едно от тях, поместено в 18 страници, било на Евгения Банева. Някои от възраженията били основателни, призна министърът.

Миладинов зае шефския пост през м.г., след като дълго време дирекцията се ръководеше от временен началник.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.