Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ 2019 г., Челопеч

https://mreja.bg/komentar/mezhdunaroden-folkloren-festival-zlaten-prah-2019-g-chelopech/78991 Mreja.bg
Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ 2019 г., Челопеч


На 18.07.2019 г. бе официално открит VI Международен фолклорен фестивал „Златен прах“ 2019 г., Челопеч.

Парк „Корминеш“ отново посрещна танцови състави от Казахстан, Япония, Южна Корея, Перу, Башкирия, Босна и Херцеговина, Испания, Северна Осетия - Алания, Парагвай и България.

Инж. Алекси Кесяков – кмет на Община Челопеч и г-жа Маргарита Богданова – директор на МФФ „Златен прах“ откриха фестивала с приветствие към присъстващите и участниците и изказаха своята благодарност към всички взели участие за организирането на събитието.

Програмата продължи с запомнящите се изпълнения на международните групи и танцов състав „Българче“ към читалище „Труд и постоянство 1901“, с. Челопеч и миналогодишните победители от фестивала, в конкурсната му част за български народни танци – танцов състав „Фолклорика“, гр. София.

Финалът на вечерта бе изпълнението на кукерски клуб „Златните мечки“ към читалище „Труд и постоянство 1901“, с. Челопеч, които изпълниха фрагмент от спектакъла „Сирница в Челопеч“, като под звуците на тъпана и кукерските звънци се запали обредния огън.

От Международния фолклорен фестивал „Златен прах“ остават още 3 дни, които не са за пропускане, а закриването и галаконцертът ще бъдат на 21.07.2019 г., отново в Парк „Корминеш“, Община Челопеч.

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.