Мая Манолова: Ще настоявам за справедливо обезщетение за всяко убито животно

https://mreja.bg/komentar/maya-manolova-shte-nastoyavam-za-spravedlivo-obezshtetenie-za-vsyako-ubito-zhivotno/79615 Mreja.bg
Мая Манолова: Ще настоявам за справедливо обезщетение за всяко убито животно


Мерките, които властта е предприела , са довели до 7 огнища на чума. Някой определено не си е свършил работата. Някой се опитва да изкара виновни хората, които имат прасета. Обяснява се, че те трябва да прочетат статии, предупреждения. Тези които са били неадекватни са представителите на институциите. Това каза омбудсманът Мая Манолова пред БНТ.

"Сложната тежка процедура по регистрация е практически невъзможна за хората, които поддържат прасета. Тези които е трябвало да регистрират прасетата на място са чиновниците. Те е трябвало да отидат да обяснят проблема и да регистрират тези прасета в "задния двор". Хората не извършват нарушение като си гледат прасета за лични нужди. Самият опит да бъдат разделени на едри и дребни собственици, на регистрирани и нерегистрирани е непочтено. Трябва да бъдат обезщетени всички. Нерегистрирането на прасетата е отговорност на институциите. Не са виновни тези десетки хиляди българи, държавата трябва да ги подкрепи. Ще настоявам за справедливо обезщетение за всяко убито животно, държавата да си свърши работата. Сега хората са оставени да се оправят сами", добави омбудсманът. 

"Ясно е защо беше ударена ръководителката на медицинските специалисти Мая Илиева - за да бъдат предупредени всички, които биха дръзнали да защитават своите права, не мога да толерирам подобни опити. С Мая Илиева сме рамо до рамо. Институциите се опитаха да разделят хората, дадоха обещания, които не изпълниха. Когато протестите им не спряха действията на силните на деня са да бъдат уволнен Ще стоя до нея, ще я подкрепям в справедливата й кауза, утре ще има протест в нейна защита, аз също ще бъда там", каза Манолова.

На въпрос какво може да каже за евентуалната си кандидатура за кмет на София Манолова отговори: Като омбудсман аз имам ангажимент да защитавам гражданите. Когато едната страна я няма, когато няма с кого да преговаря, очевидно моята роля не може да бъде свършена. Все по-трудно ми е да защитавам правата на гражданите. Някой е много притеснен дали аз няма да се кандидатирам за кмет на София. Показала съм, че решенията вземам аз, не под натиск. Моето решение ще бъде продиктувано единствено от интереса на гражданите, решението ми ще бъде резултат от техните очаквания.

"Няма как да коментирам политически проект", отговори Манолова на въпрос дали има разговори с екипа на партията на Слави Трифонов "Няма такава държава".

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.