Летният фестивал „Реката“ ще се проведе за четвърти път в Свищов

https://mreja.bg/komentar/letniyat-festival-rekata-shte-se-provede-za-chetvarti-pat-v-svishtov/79169 Mreja.bg
Летният фестивал „Реката“ ще се
проведе за четвърти път в Свищов


За четвърта поредна година сдружение “Рисувай с нас” кани малки и големи на фестивал “Реката” в Свищов. Темата на фестивала тази година са традициите, а разширеното издание ще се проведе в седмицата 5-11 август 2019г, съобщиха от общината.

Любими занимания - традиционни приложни изкуства, работилници, лятно кино, игри на открито и концерти, са предвидили организаторите.

В програмата са включени и две изложби – калиграфско изкуство с авторите Симеон Желев, Полита Караилиева и Петър Караилиев в културното пространство „Casa Verde“, и карикатурите на знаменития Александър Божинов в художествена галерия “Николай Павлович”. Изложбите ще бъдат придружени с демонстрации и интерактивни работилници.

Партньорите от Българско общество “Пчела” - Лос Анджелис ще представят няколко филма на режисьорите Теодор Ушев и Богдан Дарев. Акустичната вечер в събота е поверена в ръцете на гостите  Вяра Иванова и Джазмин Джоунс, а фестивалната седмица ще завърши с представление на любимите на свищовлии танцьори от арт-клуб “Творецът” и концерт на невероятните интерпретатори на народната ни музика “Оратница”.

Фестивал „Реката“ в Свищов по традиция се организира с лични средства и доброволчески труд и има дарителска насоченост. Събраните средства ще бъдат дарени за каузи, свързани с местния културен живот и развитието на градската среда. "Желанието ни е да окуражим децата и техните семейства да се включват в подобни инициативи, докато творят и се забавляват заедно. Водени сме от убеждението, че направеното добро и споделеното изкуство се умножават и че дарителството има дълбоки корени в сърцето на всеки свищовец", казват организаторите. 

Източник: https:www.24chasa.bg


0 Коментара

Коментирай

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и политика за поверителност.